Τρώμε μέλι από το Γιουκατάν εισαγόμενο σε σιδεροβάρελα
Εκεί η μελισσοκομία έχει γίνει η βαριά μελισσοκομία της πολιτείας.
Παράγουν περίπου 60.000 τόνους μέλι και το εξάγουν όλο στην Ευρώπη...
Φανταστείτε πόσο μέλι από το Γιουκατάν έχουν φάει οι Έλληνες και τους το σέρβιραν ως Ελληνικό;;;
Το οικονομικό όφελος από αυτή την εξαγωγή έφτασε κοντά στα 100 εκατομμύρια πέσος για τους παραγωγούς.
Δηλαδή πάνω από 5 εκατομμύρια και 700 χιλιάδες σε ευρώ.
Στόχος είναι οι μελισσοκόμοι κάποια στιγμή να καρπώνονται 40 πέσος ανά κιλό μελιού, δηλαδή 2.30 ευρώ το κιλό.
Η Μελισσοκομική εταιρεία του Γιουκατάν δηλώνει πως:
«Με τη στήριξη που δέχονται οι ομάδες παραγωγών, στη ζάχαρη, στα εργαλεία και στην κατάρτιση επιτυγχάνονται οι αρχικοί μας στόχοι και τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά είπε η Λάρα Sosa.
Ανέφερε ότι όλοι αυτοί οι τόνοι εξάγονται σε πόλεις της Γερμανίας, και το σύνολο σχεδόν πωλείται σε αγοραστές από την Ευρώπη, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη εκτίμησή του προϊόντος από το χρώμα, το άρωμα, την καθαρότητα του και τις θρεπτικές του ιδιότητες.
Το ερώτημα φυσικά που προκύπτει είναι πως στο καλό οι εταίροι μας αντί να εισάγουν από την οικονομικά δεινοπαθούσα Ελλάδα μέλι, εισάγουν από το Γιουκατάν.
Ίσως οι εκάστοτε κυβερνώντες κάποια στιγμή θα πρέπει να μας τα εξηγήσουν όλα αυτά.
Μέχρι τότε θα αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού των παιδιών μας με μέλι από το Γιουκατάν που συσκευάστηκε μέσα σε κάτι ελεεινά και σκουριασμένα βαρέλια μες στη βρώμα και τον ήλιο όπως βλέπετε στην φωτογραφία, και θα το απολαμβάνουμε και ως ελληνικό;
Πιθανόν!!!